Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ε όχι και πρότυπο η Carrie!

Το Sex and the city, ήταν αναμφίβολα η πρώτη "εισβολή" αμερικανιάς στην καθημερινότητα των γυναικών. "Προάγγελοί" του, οπως τα x-files, το baywatch, ή ακόμα και το beverly hills, μοιάζουν σήμερα πολύ αθώα, αν αναλογιστεί κανείς το φεμινιστικό κίνημα που ξεσήκωσε στην ζωή μας η εισβολή των πανάκριβων "manolos"...

Ανετα η αντιμετώπιση που είχε το σίριαλ, και η μαζική αποδοχή ή απόρριψή του, αντίστοιχα, θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα κοινωνιολογικής μελέτης, κάτι που εγώ προσωπικά δεν έχω σκοπό να κάνω. Αλλωστε δεν είμαι ούτε κοινωνιολόγος, ούτε πανελίστρια, για να εκφέρω γνώμη επί παντός επιστητού!

Οπως πολύς κόσμος, έτσι κι εγώ, "κλείνω" αρκετά βράδια της εβδομάδας παρακολουθώντας την σειρά στον Alpha, και φυσικά δεν με αναγκάζει κανείς... ίσα-ίσα που περνάω και καλά βλέποντάς την, όμως δεν μπορώ να μην παρατηρήσω κάποια πράγματα, που είτε δεν είχα αντιληφθεί, είτε δεν είχα την δέουσα ωριμότητα (sic.) να διατυπώσω τα προηγούμενα χρόνια που έβλεπα την σειρά.

Αν όλα αυτά που βλέπουμε να διαδραματίζονται στην Νέα Υόρκη είναι πράγματι έτσι, και αν η σειρά δεν είναι πράγματι μία προσπάθεια επιβολής "trendy προτύπων", όπως υποστηρίζουν κάποιοι, τότε οι γυναίκες εκεί είναι από άλλον πλανήτη!

Μπορούν να έχουν τους καλύτερους γκόμενους ακόμα κι αν μοιάζουν με... μούμιες (για την Sarah Jessica η μπηχτή), και να φοράνε πανάκριβα ρούχα και παπούτσια, ακόμα κι αν η μοναδική τους πηγή εσόδων είναι μία εβδομαδιαία στήλη. Μπορεί εκεί στο New York να είναι καλοπληρωτές, αλλά η τύπισσα πρέπει να βγάζει την εβδομάδα περισσότερα απ' όσα βγάζω εγώ το μήνα... Εντάξει, δεν το κρύβω, και το δικό μου όνειρο αυτό θα ήταν, να μπορώ να γράφω και να ψωνίζω, αλλά η ελληνική πραγματικότητα είναι σκληρή!

Και αφού έβγαλα όλο το προσωπικό μου μένος για την SJP, ας παραδεχθούμε όλοι μαζί πόσο μεγάλο κακό μας έχει κάνει αυτή η σειρά. Καθόμαστε και παρακολουθούμε με μεγάλο θαυμασμό την πρωταγωνίστρια να βγάζει τον σκύλο βόλτα φόρωντας μποξεράκι και κόκκινα πέδιλα!!! Ποια γυναίκα θα βγει έτσι στους δρόμους της Αθήνας, και οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής (τονίζω) πόλης, χωρίς να μαζέψει ντομάτες;;

Κι όμως, ενώ όλοι το ξέρουμε, όλοι το θεωρούμε πολύ ουάου την δεδομένη στιγμή... Επιμένω στην πρωταγωνίστρια γιατί οι υπόλοιπες ντύνονται σαφώς πιό κομψά, ίσως λόγω επαγγέλματος (οποία ανάλυσις!)

Το βασικό πάντως, είναι η... επιδημία επιτυχημένων και πολύ ουάου γυναικών που έχει δημιουργήσει η σειρά. Φτάνει να ρίξει κανείς μια ματιά στα μισά γυναικεία περιοδικά, για να καταλάβει ότι το πρότυπο που πλασάρεται για τις επιτυχημένες γυναίκες, είναι ακριβώς αυτό της Κάρι Μπράντσο, με όσα περιγράψαμε και δεν περιγράψαμε παραπάνω. Sorry, αλλά το να αναλώνεσαι στα 35 σου σε γκομενικές αναλύσεις επί αναλύσεων... γυμνασιακού επιπέδου δεν σε καθιστά ακριβώς επιτυχημένη.

Για να πειστείτε, αρκεί να δείτε λίγο bellas tv, και sex mes to spiti. Πραγματικά, η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο, είναι ότι ο Καλυβάτσης έχει λίιιιγο πιό στραβά πόδια από την Πάρκερ. Κατά τ' άλλα είναι ίδιες. Μη σας πω ότι ο δικός μας είναι και πιό όμορφος...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου